Par projektu

Lai sabiedrībā veicinātu bērniem un ģimenēm draudzīgu vidi, Sabiedrības integrācijas fonds uzsācis īstenot Eiropas Sociālā fonda Plus līdzfinansētu projektu “Ģimenei draudzīgas vides un sabiedrības veidošana”.

Projektā, sadarbībā ar nevaldības organizācijām (NVO) un darba devējiem, tiek īstenots plašu pasākumu un atbalsta programmu kopums psiholoģiskā un emocionālā noturīguma veicināšanai, radot priekšnoteikumus pozitīvai bērnu attīstībai un sociālajai integrācijai, tādējādi ļaujot īstenot viņu potenciālu veiksmīgai dzīvei. 

Projekta norises laiks ir no 2024. gada oktobra līdz 2029. gada 31. decembrim.

Mērķauditorija

Projekta aktivitātēs aicināti piedalīties:

  • bērni vecumā līdz 18 gadiem;
  • personas, kuru aprūpē ir bērni vecumā līdz 18 gadiem;
  • ģimenes ar bērniem;
  • NVO;
  • darba devēji.

 

Aktivitātes

Projekta aktivitātēs paredzēts plašs darbību un pasākumu kopums, kas piemērots dažādām auditorijām.

Bērniem un jauniešiem: izglītojoša programma psihoemocionālās noturības veicināšanai; pielāgoti bērnu raidījumi bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem.

Vecākiem: izglītojoši materiāli un mācības savstarpējo attiecību un psihoemocionālās noturības veicināšanai;

Ģimenēm: iespēja piedalīties NVO īstenotajos pasākumos;

NVO un darba devējiem: iespēja piedalīties atklātos projektu konkursos finansējuma saņemšanai, lai veicinātu ģimeniskas vides un sabiedrības veidošanos.

 

Projekta kopējais pieejamais finansējums ir 8 397 548 euro, ko veido  Eiropas Sociālā fonda Plus finansējums 7 137 915 euro apmērā un valsts budžeta finansējums 1 259 633 euro apmērā, kas tiks izmantots, lai sniegtu atbalstu:

– vismaz 4500 bērniem, kuriem veicināta pozitīva attīstība un pašrealizācija;

– vismaz 400 personām, kuru aprūpē ir bērni vecumā līdz 18 gadiem, piedalīties pasākumos, kas veicina bērnu pozitīvu attīstību un sociālo integrāciju;

– vismaz 50 NVO būs saņēmušas atbalstu ģimenei draudzīgas vides un sabiedrības veidošanās attīstībai.

 

Skip to content