Ģimenei draudzīgās prakses uzņēmumā SIA “Rīgas meži”

Programma “Ģimenei draudzīga darbavieta” sniedz iespēju darba devējiem izvērtēt esošās ģimenei draudzīgās prakses uzņēmumā, kā arī nodrošina atbalstu, lai sekmētu darbavietu regulāru attīstību.

“Rīgas meži” ieguva statusu “Ģimenei draudzīga darbavieta” 2023. gada 28. maijā, balstoties uz vairākiem labās prakses piemēriem, kas tika konstatēti kvalitatīvā izvērtējuma laikā. Uzņēmums piedāvā darbiniekiem papildus brīvdienas, kas pārsniedz likumā noteikto minimumu, kā arī iespēju strādāt attālināti līdz divām darba dienām nedēļā, ja to ļauj darba specifika. Papildus tiek piemērota elastīga darba grafika izmantošanas iespēja, kā arī izskatīta iespēja samazināt darba slodzi, ja tas ir nepieciešams, piemēram, mainot darba pienākumus vai nosakot nepilnu darba laiku.

Lai veicinātu darbinieku profesionālo izaugsmi, uzņēmums daļēji vai pilnībā sedz mācību izmaksas pastāvīgajiem darbiniekiem. “Rīgas meži” nodrošina veselības apdrošināšanu un periodiski organizē garīgo veselību veicinošas aktivitātes, piemēram, vieslekcijas un konsultācijas noteiktām darbinieku grupām, kas ikdienā saskaras ar garīgās veselības izaicinājumiem. Šīs grupas tiek identificētas sarunās ar vadītājiem un aptaujājot darbiniekus.

Tāpat uzņēmumā ir izstrādāti iekšējie komunikācijas mehānismi, kas nodrošina iespēju anonīmi sniegt atgriezenisko saiti vadībai. 2022. gadā veiktajā pētījumā uzņēmuma darbinieku iesaistes indekss bija 77,9 punkti, kas ir augstāks nekā vidēji nozarē.

“Rīgas meži” centrālajā birojā ir izveidota īpaša atpūtas telpa, kas ir arī kā bērnu spēļu istaba, nodrošinot grāmatas, rotaļlietas un galda spēles dažādu vecumu bērniem, kā arī dīvānu diendusai un darba vietu, lai vecāki varētu apvienot darbu ar bērna pieskatīšanu.

Šīs un citas uzņēmuma labās prakses demonstrē apņemšanos veidot darba vidi, kas ir draudzīga ģimenēm, nodrošinot darbinieku labbūtību, profesionālo attīstību un drošu darba vidi.

Skip to content