“Visai sabiedrībai svarīgas ir ģimenes ar bērniem, un pašvaldībām ir jāveicina ģimenēm pievilcīgas dzīves vides izveide. Tieši pašvaldības ir iedzīvotājiem vistuvāk esošās publiskās pārvaldes institūcijas, kas atbild par visiem pašvaldības iedzīvotājiem, tai skaitā ģimenēm ar bērniem nepieciešamās infrastruktūras izveidi un pakalpojumu sniegšanu. Bērnudārzi, skolas, sporta, interešu izglītības un atpūtas infrastruktūra, kā arī viegla, ērta un labi organizētas nokļūšanas iespēja tās izmantošanai nodrošina ģimenēm ar bērniem labvēlīgu dzīves vidi un rada ģimenēm pievilcīgus sadzīves apstākļus. VARAM savu iespēju un administrējamo programmu ietvaros atbalsta un turpinās atbalstīt pašvaldību aktivitātes, kas vērstas uz ģimeniskas vides veidošanu pašvaldībās,” norāda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks.
Jau rīt norisināsies konference “Veidosim ģimenei draudzīgu sabiedrību kopā!” un svinīgā pateicības balvu “Goda darba devējs”, “Goda ģimenes apliecība” un “Ģimenēm draudzīgākā pašvaldība 2022” pasniegšana!
Konferenci būs iespējams skatīties tiešsaistē SIF un Vietaģimenei Facebook kontā, portālā Tvnet.lv un www.vietagimenei.lv.
Uz tikšanos jau pavisam drīz!
Skip to content